Testa du också!

Testade idag att göra egna hallonremmar.
Blev jätte gott, o smakade verkligen hallon!
Sura o goda!


Hallonremmar:
180 g Hallon, frysta
8 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
0.5 tsk Citronsyra

Garnering:
 1.5 dl Strösocker
1 krm Citronsyra

Gör så här:
Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.
Tina sedan hallon i micron.
Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Hallonpuré.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen.
Tillsätt till sist citronsyra och rör om.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt stelna i rumstemperatur i ca 2 h.
-
Blanda strösocker och citronsyra på en bricka.
Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen.

Lycka till!!! Lätt värt ett försök.

Har också testat att göra förrätten idag..
Eller ja, jag gjorde fyllningarna, o så blev jag så sugen så gjorde 2 små extra till mig o Ale som vi åt 😂✌️


Väldans smarrigt!
1:a lagret: Leverpastej
2:a lagret: Smetana, skinka, salt o peppar
3:e lagret: skagenröra
Ovanpå:
Spackla med créme fraiche och majonäs.
Dekorerade med skinka, ost, tomat, gurka ägg o räkor.
Kommer bli mer dekoration i morgon, men ville inte ta för mycket ikväll 😂✌️

Testa!! Så gott!
😍😍😍

Kommentera här: