Chili đŸ˜‹đŸ‘ŒđŸŒ

MÄnga undra om receptet pÄ Chilin...
SÄ hÀr kommer den:

1.2 kg nötkött, högrev
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl vinÀger, rödvinsvinÀger
1 msk honung
2.5 dl buljong, oxbuljong
5 dl Öl, ljust
2 burk(ar) tomater, krossade
2 st lagerblad
2 msk ingefÀra
2.5 st chilipeppar, urkÀrnade
10 st vitlöksklyfta(or)
5 stjÀlk(ar) blekselleristjÀlk(ar)
2 st morot
2 st gul lök(ar)
1 paket bacon
1 st olja
2.5 st chili, chipotle
2 st paprika, röd

Tillagning:
1. Putsa och tÀrna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgÄngar i olja i en gjutjÀrnsgryta. Ta upp köttet.
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefÀra fint och frÀs i grytan, sÄ att det fÄr lite fÀrg.
3. LÀgg tillbaka köttet och slÄ pÄ tomatkross, öl och buljong. TillsÀtt honung, vinÀger och kryddor och lÄt köttet sjuda lÄngsamt i 1 timme.
4. KĂ€rna ur och dela paprikorna i stora bitar. LĂ€gg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet kĂ€nns riktigt mört.
5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.
6. Detta Àr ett av recepten för att göra en riktig chili. Prova gÀrna att laga alla recepten och servera dem ihop: Àkta chili, chilistuvad majs, svart bönröra.

Kommentera hÀr: