Dumlekakor đŸ˜đŸ‘ŒđŸŒ

Gjorde 2 olika sorters dumlekakor hÀr om dagen.

Jösses sÄ goda dom va!
Dumle Àr verkligen helt fantastiskt!!


Det hÀr behöver du till cirka 32- 35 kakor :

120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 Àgg

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jĂ€mn massa, vĂ€nd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner Ă€gen i sockersmeten, blanda vĂ€l. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skĂ„l och vĂ€nd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, hĂ€ll upp en skĂ„l med strösocker och förbered en ugnsplĂ„t med bakpapper. FortstĂ€tt  med degen och rulla ihop till smĂ„ chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Baka med dumle
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. LĂ€gg ner i socker och rulla till den tĂ€cks- lĂ€gg dem med lite avstĂ„nd emellan pĂ„ bakplĂ„ten, det kommer behövas tvĂ„ plĂ„tar.  GrĂ€dda sedan i mitten pĂ„ ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det gĂ„r snabbt de sista minuterna sĂ„ ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

LÄt svalna nÄgot- innan du tar fram dem till fikat.

Helt oemotstĂ„ndliga – galet goda!

Recept taget frÄn Jennys Matblogg

Jennys Matblogg, Dumlekakor

Dessa dumlekakor va ocksÄ helt magiska!


Ingredienser:
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl (180 g) vetemjöl
24 st dumlekolor
24 st Noblesse


Utrustning du behöver:
24 st aluminiumformar

Utrustning som Àr bra att ha:
elvisp

Gör sÄ hÀr:
StÀll upp runda aluminiumformar pÄ en plÄt.

MÀt upp smör och strösocker i en bunke. LÄt stÄ framme i rumstemperatur en stund sÄ att smöret blir mjukt.

Rör sedan till en jÀmn smet. Det gÄr bra att anvÀnda elvisp.

TillsÀtt bakpulver och salt. Blanda till en jÀmn smet. (AnvÀnd gÀrna elvisp.)

TillsÀtt vetemjöl. Blanda till en jÀmn kakdeg.

(TÀnk pÄ att inte grÀva med decilitermÄttet i mjölpÄsen för dÄ tar man oftast för mycket mjöl. VÀg eller hÀll istÀllet upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svÄrt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)

Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. LÀgg dem i aluminiumformarna.

Tryck i en dumlekola i varje kaka.

GrÀdda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lÀgg pÄ en noblesse (som dÄ smÀlter).

LĂ„t svalna tills chokladen stelnat. Klart!

Förvara dumlekakorna i kylskÄp.

Receptet till dessa hittade jag hÀr:

Dumlekakor

Kommentera hÀr: