Dumlekakor đđđŒ
Gjorde 2 olika sorters dumlekakor hÀr om dagen.
Jösses sÄ goda dom va!
Dumle Àr verkligen helt fantastiskt!!

Det hÀr behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 Àgg
Fyllning : 32-35 Dumlekolor
Garnering : Strösocker
Gör sÄ hÀr:
StÀll ugnen pÄ 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jÀmn massa, vÀnd ner socker och blanda ihop. Blanda ner Àgen i sockersmeten, blanda vÀl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat vaniljsocker i en skÄl och vÀnd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg. Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, hÀll upp en skÄl med strösocker och förbered en ugnsplÄt med bakpapper. FortstÀtt med degen och rulla ihop till smÄ chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Baka med dumle
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. LÀgg ner i socker och rulla till den tÀcks- lÀgg dem med lite avstÄnd emellan pÄ bakplÄten, det kommer behövas tvÄ plÄtar. GrÀdda sedan i mitten pÄ ugnen i cirka 5- 7 minuter. Det gÄr snabbt de sista minuterna sÄ ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.
LÄt svalna nÄgot- innan du tar fram dem till fikat.
Helt oemotstĂ„ndliga â galet goda!
Recept taget frÄn Jennys Matblogg

Dessa dumlekakor va ocksÄ helt magiska!
Ingredienser:
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl (180 g) vetemjöl
24 st dumlekolor
24 st Noblesse
Utrustning du behöver:
24 st aluminiumformar
Utrustning som Àr bra att ha:
elvisp
Gör sÄ hÀr:
StÀll upp runda aluminiumformar pÄ en plÄt.
MÀt upp smör och strösocker i en bunke. LÄt stÄ framme i rumstemperatur en stund sÄ att smöret blir mjukt.
Rör sedan till en jÀmn smet. Det gÄr bra att anvÀnda elvisp.
TillsÀtt bakpulver och salt. Blanda till en jÀmn smet. (AnvÀnd gÀrna elvisp.)
TillsÀtt vetemjöl. Blanda till en jÀmn kakdeg.
(TÀnk pÄ att inte grÀva med decilitermÄttet i mjölpÄsen för dÄ tar man oftast för mycket mjöl. VÀg eller hÀll istÀllet upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svÄrt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)
Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. LÀgg dem i aluminiumformarna.
Tryck i en dumlekola i varje kaka.
GrÀdda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.
Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lÀgg pÄ en noblesse (som dÄ smÀlter).
LÄt svalna tills chokladen stelnat. Klart!
Förvara dumlekakorna i kylskÄp.
Receptet till dessa hittade jag hÀr: